Friday, August 17, 2012

Моята най-голяма страст - Спирала и Фон дьо тен....

Аз съм една от тези жени, на които козметиката и дрехите никога не и стигат. Бих казала , че съм пристрастена ,особено към козметиката. Обожавам да купувам нови неща,да откривам нови продукти...,не знам кога развих тази мания :)
Едва ли съм единствената до болка влюбена в спиралите и фон дьо тените... За мен ,тези два продукта са най-великото постижение в козметиката. С тези две шишенца се преобразявам само с едно движение на ръката. 
Защо точно спиралата? 
Колкото и спирали да имам, никога не са ми достатъчни. Разбира се, това не означава, че харесвам всички марки, които се предлагат на пазара. Напротив, има само няколко, които sа перфектните за мен! Спиралата придава завършеност  на окото, погледа е по-изразителен , а гримът подчертан и накак си.. завършен .  Почти винаги се разочаровам, когато пробвам поредната прехвалена спирала, и пак се връщам на ,тези които винаги намират място в козметичната ми чантичка.


Lancome -  Hypnôse Drama.  Това е спирала номер едно за мен! Не слепва миглите, прави погледа изразителен, не се рони ... , само едно нанансяне е необходимо и миглите изглеждат безупречно. Тази спирала притежава всичко, което търся в перфектната спирала! 

BOURJOIS Volume Glamour Mascara.  Toва е спиралата , която нареждам 
на второ място.  
Всичко , което се отнася за хипнозата, бих казала и за тази спирала. 
Просто по-евтин вариант , който не е за пренебрегване!















Третата спирала , която купих с огромно недоверие (защото беше на 
някаква промоция) е  CoverGirl - Super Thick Lash Mascara.  
Много евтина, но за сметка на това надминаваща очакванията ми! 

С тази спирала миглите ми са супер плътни, всяко косъмче е прилежно
"сресано"  и не се рони!
Открих я преди 3 години и не спирам да я купувам!


Разбира се, има и други спирали, които попадат в графата "Не Лоши", но не  мисля че 
заслужават  чак такова внимание.
Учудващо може би, но никак не съм доволна от спиралите на Мейбълин, Лореал и Римел. Пробвала съм много спирали на въпросните марки, но винаги са отивали в кофата за боклук или при някоя приятелка. За съжаление не мога да кажа нищо добро за спиралите на тези марки, затова и спрях да ги купувам.

Другата ми страст и мания : Фон Дьо Тен! Как да не го обичам, след като прикрива всяко едно петънце, всеки недостататък, който малко или много влияе на самочувствието ми.  Перфектната кожа е много важна за една жена, която обича себе си, но за съжаление не всички жени са като от списанията. 
Аз съм пристрастена към чудото фон дьо тен ! Дори когато лицето ми е сияйно и чисто , аз нямам смелостта да изляза без фон дьо тен..., а може би е навик?!? 
За съжаление имам супер чувствителна кожа и не всеки фон дьо тен, за който съм чела добри отзиви, е подходящ за мен. Мога да кажа,  че все още съм в търсене на ПЕРФЕКТНИЯ.... Това не означава , че нямам любими - имам, но винаги има какво да се желае.
Номер едно за момента е Manhattan.  Харесвам го заради това , че е антибактериален;  никога не ми се е възпалявала кожата след употребата на този фон дьо тен. По отношение на покривността, е най-добрият до сега. Заличава всяко едно несъвершенство, а в повечето случаи покрива и цели пъпки. Отдавна не съм го ползвала, защото тук където живея го няма , и не мога да си го купя, но искрено се надявам , че ще мога да си го набавям всеки път щом се върна в България.














Другият фон дьо тен, от който съм доволна (макар, че има още какво да се желае),  е Neutrogena SkinClearing® oil-free makeup. 

















Да си призная честно, този фон дьо тен не е нищо особено, даже в началото хич не го харесвах. Какво ме кара да го купувам отново и отново, е че е единствения антибактериален (поне тук), който спокойно мога да купя от магазина. Покривността му не е кой знае каква, но пък за сметка на това стои супер естествено , а не като маска. Покрива малки несъвършенства и петънца, но по-големите недостатъци , като акне , например, не се покриват много добре. Съдържа салицилова киселина, подходящ е за мазна и склонна към акне кожа и има богат избор на нюанси.

Макар и огромен фен на фон дьо тена, ще си позволя да спра до тук, защото няма ккаво да споделя за другите марки, предлагани по пазара. Винаги подхождам с недоверие към различните марки фон дьо тени , и никога не рискувам , защото кожата ми както казах е прекалено чувствителна. 
Разбира се имам доста голям списък с тези фон дьо тени, които задължително ще пробвам, но за сега не съм имала възможността (не финансова)  да си ги купя. 
Така , че колкото и да обичам фон дьо тена, аз ще продължавам да търся Перфектния!

2 comments:

  1. Тоня, заповядай тук :) - https://www.facebook.com/groups/102363469908893/

    ReplyDelete
  2. Мерси Адри :)
    Да знаеш , че твоите блогове са ми любими ... даже днес си поръчах маската за черни точки, много ме изкуши :)

    ReplyDelete