Friday, August 17, 2012

Как Намерих "Моята" Козметичка

Много искам да разкажа за моя "опит" с козметичките. Знам , че много момичета са във вечното търсене на перфектната козметичка. Също така знам, и че много от нас са били "жертви" на некъдърни и прехвалени жени, наричащи себе си козметички. Почти всяка от нас си мечтае да намери козметичката , която може да нарече "моята козметичка".

 Кожата ми  винаги е била проблемна, изключително чувствителна и омазняваща се. А така исках да мога да изляза без пудра или фон дьо тен, така исках след като съм взела душ, да се погледна в огледалото и там да видя една порцеланова и сияйна кожа, без пъпки, без петънца..., точно като на моделите в списанията , на които се възхищавах!
Правех  постоянно маски, мажех се с разни кремове, лосиони, билки .. и какво ли още не.., и винаги оставах разочарована , когато се събудех сутрин , а на лицето си имах  нова пъпка. 
За пръв път отидох на козметик, когато бях на 17. Водена бях  от мисълта , че трябва да се поддържам, че трябва да изглеждам безупречно , затова реших , че първата стъпка е посещение на козметичен салон. Записах си час за почистване на лицето и кола маска на цялото тяло....  Очакванията ми бяха , че ще изляза от салона ще съм красива... Е да , ама НЕ! 
Да , беше  ми  за пръв път, но знаех, че процедурата протичаше по грешен начин. Все пак доста бях прочела преди да отида, но явно улисана в четене съм пропуснала малката подробност, да се поинтересувам от козметичката..., та аз не знаех нищо за нея!
Понеже беше доста оитдавна, не мога да си спомня подробности, но излязох от салона в ужасно състояние. Имах страшно възпаление на кожата..., то не беше стискане.., дупчи ме с игла..., бях като пребита. За капак на всичко, за да замаже положението, преди да си тръгна бях намазана обилно с пудра на Констанс Карол, от козметичната чантичка на "козметичката".. искаше да прикрие какво е сътворила... Хигиената в салона беше под всякаква критика...., топла вода също нямаше!  Няма да ви разказвам колко плаках, обвинявах се , ядосвах се... Отне ми 4-5 месеца да се възстановя от белезите , които тази жена ми причини. Та лицето ми не беше никак зле , преди да отида при нея... Осъзнах , че тези 2-3 пъпки, които имах преди да се подложа на тази ужасна и процедура, не бяха кой знае каква болка за умиране.
Вместо да се откажа от услугите на козметик, аз реших след една година да пробвам отново. Този път при друга, не достатъчно проучена.  Как ме омая с думи тази жена, не знам... Много трудно се връзвам на сладки приказки, но на тази се вързах.. Е, посетих я. 
Положението не беше розово отново. Да , не беше като първия път, но ... беше зле! Тази също ме дупчи с игли.., колко кръв ми беше пуснала.... Отне ми 2-3 месеца докато ми се подобри кожата. 
Казах си : "Приключих"!  
Тези които са имали или имат този проблем, знаят какъв  бич за самочувствието е  проблемната кожа. Ако ще да си много красива жена, да си с най-хубавите дрехи и най - красивия и оригинален грим, проблемната кожа "крещи : вижте ме!" Чувството е ужасно. Понякога може би ние самите се вманиачаваме и си мислим, че нещата са по-зле отколкото са в стщност, но нали най-важното е да се чувстваме добре в кожата си.

Бях се заклела , че никога няма да отида на козметик. Похарчила съм страшно много пари за козметика, но проблемната кожа си остана.
Веднъж зълва ми ми сподели, че имала същия проблем, но открила най-добрата козметичка. Аз не исках и да чуя за козметик , така че не проявих интерес. Тя забелязваше обаче, колко ми влия всичко това на самочувствието и колко пари за козметика давах. Бях се превърнала в опитна мишка, използвах всичко което имаше в аптеките. 
Месец преди сватбата ми, зълва ми (да е жива и здрава тази жена), ме умоляваше да и се доверя и да ме запознае с козметичката си. Каза ми , че поема отговорността, че наистина ме умолява да и се доверя... , тя наистина искаше да ми помогне , защото беше преминала през същото. Аз пък не вярвах, че тя е имала този проблем, защото виждах, че кожата и е прекрасна.
Някак си се навих. Отидох със страшно недоверие, държах се доста резервирано с козметичката и и поставих хиляди условия... Предадох се в ръцете и с огромно недоверие и страх... 
Когато станах и се погледнах в огледалото, нямаше нищо общо с това което видях първите два  пъти. Да, кожата беше зачервена, но нямаше възпаления... Козметичката ми обясни , че трябва да отида на няколко процедури, за да ме третира с витамини. 
Първите ми впечатления бяха , че е много внимателна, красива и образована жена, която обожава работат си. Салона и беше изключително чист , подреден и уютен.  Преди да си тръгна ми забърка 2 лосиончета и ми направи един крем. А от зачервената ми кожа нямаше и помен на другия ден.
Забравих за проблемната кожа, бях красива !!! Поглеждах се всяка сутрин в огледалото и бях доволна от резултата!
 Когато съм си в България , посещавам тази жена всеки месец.  Тя ми върна самочувствието! Винаги отивам при нея с доверие, и се наслаждавам максимално на времето си прекарано в нейния малък козметичен салон...
Дори сега, когато нямам възможност да я посещавам веднъж  в месеца, лицето ми хич не е зле. Да , имам по някое друго несъвършенство..., случвало се е и пъпки да ми излизат, но минават. 
Мисля , че завинаги се спасих от проблемната кожа благодарение на Ваня, МОЯТА козметичка.., а и на зълва ми :)

2 comments:

  1. Ох, и аз имам проблеми с кожата, наречени черни точки. В началото на пъбертета хич не се грижех и след, като се осънах и с пъпките се преборих, всичко контролирам, но те си седят и не се махат. Проятелка ми препоръча козметичката си, мо още събирам смелост. Имам и доверие разказвала ми е за нея и почти съм се навила. Хубаво е, че си споделила опит по тази тема!

    ReplyDelete
  2. a kude mojem da q namerim tazi kozmeti4ka?

    ReplyDelete